Vergaderruimte Denbosch

Manieren om als startup te besparen: superhandige tips

Geplaatst op

Als startende ondernemer is het belangrijk om niet te pas en te onpas geld uit te geven aan dingen die onnodig zijn. Omdat er in het begin nog sprake is van onervarenheid, is het zaak om op je hoede te zijn. Ook kan het fijn zijn om wat tips te krijgen, over de do’s and don’t’s. In deze blog nemen we een aantal belangrijke met je door.

Abonnementen

Check zaken zoals abonnementen, heb je ze wel echt nodig? Enkele voorbeelden: websites, telefoon of vakbladen. Kosten lopen hier redelijk snel op. Kijk er kritisch na en zeg zo nodig zaken op.

Onderhandel

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er altijd wat te onderhandelen valt. Zeker als het gaat om de leveranciers. Meestal valt er wel een succesje (een besparing, korting) te behalen. Het zou toch zonde zijn als je te veel zou betalen.

Recycle

Er wordt jaarlijks veel nog bruikbaar materiaal weggegooid. Dit is met name zo op het terrein van verpakkingsmateriaal het geval. Je kunt heel goed dozen hergebruiken, die leveranciers naar je sturen. Natuurlijk zijn oude dozen van andere komaf ook prima. Het enige wat belangrijk is, is dat ze netjes, schoon en niet beplakt zijn, bijvoorbeeld met stickers van de concurrent. Een andere manier is om te kiezen voor een goedkoop pakket versturen service. Dat scheel enorm.

Wil niet alles zelf doen

We weten het, ondernemers houden van controle, maar het juist goed om niet alles zelf te willen doen. Je zou kunnen nadenken om bepaalde zaken uit te besteden. Denk daarbij aan coding en texting (programmeren, copywriting). Deze dingen kun je uitbesteden. Outsourcing noemen we dit.

Zakelijke verzekering

Zoals het voor jou als privé persoon ook belangrijk is om een voordelige verzekering te hebben. Vergelijk dus ook voor je startup verschillende aanbieders van verzekeringen en kies de voordeligste voor jouw situatie.

Bouw je netwerk op

Het is belangrijk om je netwerk van partners op te bouwen. Een netwerk bestaat uit fysieke en virtuele aspecten. Fysieke locaties kunnen plekken zijn, ruimtes waar ook andere ondernemers te vinden zijn. Denk aan beurzen, meetings, manifestatieavonden en gedeelde werkplekken. Samenwerken en kosten delen is een manier om sterker te staan in de markt en geld te besparen.

Conclusie

Een startup komt voor veel uitdagingen te staan. Pak onze tips op en doe er je voordeel mee. Ze gaan je zeker helpen. Probeer er zelf ook nog een paar bij te bedenken. Kijk kritisch naar je bedrijf. Veel succes!

Ontdek meer, lees meer

Op onze site lees je hoe relevant een beurswand is en wat het voordeel is van het huren van een vergaderruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden