Een goed begin is het halve werk. Dit is een uitspraak die opgaat als het gaat over het in de markt zetten van je startup. Veel ondernemers weten niet hoe ze een startup op een juiste manier in de markt kunnen zetten. Een startup levert diensten of producten, deze heeft een naam of concept die door de ondernemer bedacht is en uiteindelijk gerealiseerd in een concreet product. Het is bijzonder belangrijk dat diensten en producten geregistreerd staan onder hun naam. We nemen dit en meer met je door in deze tekst. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips. We hebben nog meer artikelen die je kan lezen op deze site zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste zakelijke nieuwtjes. 

Je merknaam registreren 

Stel je voor je hebt een product of dienst gemaakt en deze wil je in de markt zetten onder de vlag van je startup. Veel ondernemers denken dan dat de producten geregistreerd dan onder de naam van je startup, maar je moet ze in realiteit nog apart registreren. Een merknaam registreren is erg belangrijk zodat concurrenten er niet mee vandoor kunnen gaan. Er zijn concurrenten die zelf niet willen ontwikkelen, maar concepten willen stelen van andere ondernemers. Wanneer jij je merknaam laten registreren, dan zul je concurrenten aan kunnen pakken die jouw productnamen, concepten et cetera, willen stelen.

Een patent aanvragen 

Heb je technische kennis ontwikkeld en op basis daarvan technische producten? Dan is het slim om een patent aan te vragen voor deze technische kennis en producten. Op deze manier wordt het duidelijk dat jij de eigenaar bent en dat mensen niet zomaar de techniek en kennis mogen gebruiken in hun eigen producten voor commercieel gewin. Pas wanneer zakelijke afspraken zijn gemaakt, bestaat de mogelijkheid dat concurrenten technische kennis van jou mogen gebruiken in hun eigen producten.