Vergaderruimte Denbosch

Wat is het voordeel van een assessment?

Geplaatst op

Veel bedrijven maken al gebruikt van assessments, maar wat houdt dit precies in? In deze blog gaan we je een paar voorbeelden geven die moeten verduidelijken waarom een assessment een goed instrument is binnen een sollicitatieprocedure. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit in elkaar zit. 

De voordelen van een assessment

Een assessment is in feite de beoordeling van een bepaalde sollicitant. Er zijn een aantal praktische voorbeelden te geven van mogelijke tests voor een assessment. We sommen ze even voor je op: 

  • Een essay (test onderzoeks- en schrijfvaardigheid )
  • Vragenlijst (geeft inzage in psychologie en zakelijke denkwijze)
  • Uurtje mee laten draaien in een real-life werksituatie

Deze opties maken het makkelijker om te zien hoe een kandidaat over bepaalde onderwerpen denkt, wat zijn mentaliteit is en of hij goed binnen het team past. 

Onderdeel van een groter proces

Natuurlijk zijn testen alleen niet zaligmakend, ook andere delen van een assessment zijn nodig om te zorgen dat je de juiste kandidaat kiest. Een gesprek is misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen van het hele proces, hierin krijg je een persoonlijke indruk van een persoon. Natuurlijk zijn de cv-zaken belangrijk, dit zijn de ´harde´ feiten, maar de soft-kant van het verhaal is ook erg belangrijk. Zo kun je met de reeds aangenomen medewerkers in het hoofd, nagaan of de kandidaat past binnen het team. 

Presentatie

Een onderdeel waar sommige mensen zenuwachtig van kunnen worden is het moeten doen van een presentatie. Deze biedt je in veel gevallen wel de nodige vrijheid om te kunnen vertellen wie je bent, wat je doet of hoe je met een bepaald werkgerelateerd onderwerp om zou gaan. Het is een vrij open manier van testen welke kandidaat je voor je hebt.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan eens op dijkenvanemmerik.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden