Vergaderruimte Denbosch

Wat is factoring?

Geplaatst op

Je hebt er misschien wel eens over gehoord, maar weet niet precies wat het is: factoring. We gaan je vertellen wat het is en wat je eraan hebt. Ondernemers kunnen namelijk veel voordeel hebben van dit financiële instrument. Lees snel verder, dan weet jij ook precies wat je aan factoring hebt.

Het idee van factoring

Wanneer je als ondernemer een factuurbedrag aan je klanten uitgeschreven hebt, dan is het fijn dat de klant direct betaald of in ieder geval op tijd. In veel gevallen gebeurt dit niet waardoor er een betalingsachterstand kan ontstaan. dit kan ook weer voor verschillende juridische problemen zorgen waar je als ondernemer echt niet op zit te wachten, omdat je er een heleboel tijd aan kwijt bent. Dit is tijd die je beter zou kunnen besteden aan ondernemen. Daarom gaan we nu vertellen wat je kan doen met factoring om dit probleem te voorkomen. 

Het hele idee van factoring is dat het factoringbedrijf jou de openstaande factuur betaalt, minus het bedrag dat zij voor dit voorschieten vragen, dit noemen we de fee, oftewel het bedrag dat afgaat van het factuurbedrag. Ze maken binnen 24 uur het openstaande bedrag naar je over. Voor ondernemers is dit erg prettig omdat ze op deze manier niet het risico lopen dat een klant niet betaalt en dat je er achteraan moet. Dit is het grote voordeel van factoring voor kleine en grote ondernemers.

Kan iedereen gebruik maken van factoring?

In principe kan iedereen gebruik maken van factoring. Wel is het zo dat sommige bedrijven criteria hanteren als het gaat om de jaarlijkse omzet. Je moet dus een bepaalde jaarlijkse omzet halen om gebruik te kunnen maken van hun diensten. Andere bedrijven hanteren dit juist weer niet, waardoor je eigenlijk gewoon moet zoeken naar een factoringbedrijf dat het beste bij jouw jaaromzet pas. Ondernemen is risico lopen en dat wil je het liefst zo min mogelijk, factoring maakt dit laatste mogelijk. Wil je meer weten hierover neem dan contact op met finqle.nl. Ze kunnen meer vertellen over de verschillende opties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden