Vergaderruimte Denbosch

Wat als digitale archieven niet zouden bestaan?

Geplaatst op

Het is een vraag die niet iedere dag naar voren springt: Hoe zou de wereld zijn als digitale archieven niet zouden bestaan. Dit en meer nemen we in deze blog met je door. Lees snel verder.

Een wereld zonder digitaal archief

In een denkbare wereld zonder digitaal archief was online communicatie en het eenvoudig lezen van deze blog ondenkbaar. Het complete internet zou niet bestaan, omdat het opgebouwd is uit databases. Dit zijn in feite digitale archieven met informatie. Denk even aan media als Facebook en Instagram, bedenk je hoeveel data er dagelijks verzameld wordt en opgeslagen. Het is niet te filmen. Dit zou allemaal niet bestaan zonder digitaal archief.

Een totaal andere wereld

Wanneer je het hele idee doortrekt, zul je moeten concluderen, dat veel van wat we nu als normaal beschouwen, zoals onze telecommunicatie en entertainment, analoog gebleven zouden zijn. Dat betekent naar de bios met celluloid films en de bijbehorende projectoren. Onze televisie zou nog steeds een analoog systeem zijn, dat met de kabel of via de antenne een signaal zou opvangen. En wat te denken van onze eigentijdse navigatie? Vergeet het maar: het was gewoon de handkaart gebleven. Laten we de smartphone niet vergeten, die was er niet. Het waren de vertrouwde huistelefoon en de telefooncel waarmee we zouden bellen. Ons lezen en schrijven, reizen en zelfs eten zouden allemaal gebleven zijn in de staat waarin ze waren.

Lagere leefsnelheid

In algemene zin zouden de verwesterde landen van de wereld een stuk langzamer opereren. Dit houdt in dat de leefsnelheid een stuk lager zou zijn geweest. Voor de mensen die oud genoeg zijn om het zich te herinneren, voordat er bijvoorbeeld e-mail bestond, duurde het enkele dagen voordat een brief bij de ontvanger aangekomen was. De reactietijd lag dus een stuk hoger. Op deze manier zullen acties en reacties ook langer op zich laten wachten. Natuurlijk was er ook telefoon. Dus vandaar ook de aloude uitspraak: ‘een beller is sneller’. Maar wanneer degene die je wilt bereiken niet naast de telefoon zit, dan moet je wachten tot je hem te pakken krijgt. Vergelijk dit even met de situatie anno nu. Kortom, zonder een digitaal archief kunnen we niet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden