SEO optimalisatie een term wat je vaak terug ziet komen binnen de marketingwereld. Het is belangrijk geworden en heeft veel te maken met de zoekmachine van Google. Als je een website hebt voor je onderneming is het natuurlijk van groot belang dat deze gevonden kan worden door je doelgroep. In de zoekmachine van Google zijn er honderden websites en zijn er veel concurrenten. Als je niets aan SEO doet, is de kans groot dat je website niet gevonden wordt in de zoekmachine. Hierdoor heb je niets aan je website en dat is natuurlijk vervelend als je hier veel geld voor hebt betaald. Met SEO kan dit opgelost worden, hoe werkt dat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en deze term omvat alle werkzaamheden die je uitvoert om hoger organisch te scoren in de zoekmachine van Google. Google ziet namelijk een bepaalde waarde in je website en dit kun je manipuleren door middel van SEO. SEO bestaat uit 200 verschillende factoren die toegepast moeten worden op je website. Veel van deze factoren bestaan uit technische onderdelen. Zo wordt er gekeken naar de laadtijd van je website, maar ook naar de veiligheid. Andere onderdelen binnen de SEO optimalisatie zijn content en het verkrijgen van links naar je website. SEO optimalisatie is ingewikkeld en zonder ervaring en tijd kan dit niet uitgevoerd worden. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden aan een marketing bureau.

Online marketing bureau

Een online marketing bureau heeft meerdere SEO specialisten in dienst. Als onderneming kun je hier gebruik van maken, zodat je zeker weten hoger in de zoekmachine van Google komt. Een online marketing bureau heeft ook meerdere tools waarmee ze de website van je onderneming kunnen checken. Hierbij kijken ze vooral naar de SEO optimalisatie van je website en kunnen ze zien wat er mist. Een ander onderdeel van SEO optimalisatie is linkbuilding en hier moet speciale content voor gemaakt worden. Daar zorgt een marketingbureau voor en vaak hebben deze hiervoor speciale copywriters in dienst.