Vergaderruimte Denbosch

Is het belangrijk om een merknaam te registreren?

Geplaatst op

Een merknaam registreren is niet voor iedereen dagelijkse kost. Wat zijn de voordelen van registeren? We nemen in begrijpelijke taal met je door wat de verschillende voordelen en opties zijn. Lees verder lezen dus, zodat jij ook je voordeel hiermee kan doen. We blijven je informeren met interessante blogs op deze site, dus breng steeds even een bezoekje op onze site om helemaal op de hoogte te blijven. 

Wat is een merknaamregistratie?

Wanneer je een merknaam laat registreren, dan is het een goede manier om je bezit veilig te stellen. Wanneer je bijvoorbeeld thuis dure audiovisuele apparatuur hebt staan, dan wil je natuurlijk dat het binnen veilig staat. Je zorgt voor goede sloten en kijkt of je verzekering helemaal op orde is. Want als er wat gebeurt…. zo is het ook met een merknaam. Maar je merknaam is nog kwetsbaarder, want die staat open en bloot op de markt. Kwaadwillende (of slimme) ondernemers pakken zo je naam en maken er een eigen product van. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Dit geldt overigens ook voor diensten die een bedrijf levert. Laat je informeren en kijk op intellectueeleigendom.nl.

Binnen- en buitenland registratie

Je kunt een registratie doen voor het binnen- en /of buitenland. Het hang natuurlijk helemaal af van je markt, doelgroep en of je in het buitenland actief bent of niet. Je moet deze dingen even allemaal afwegen. In de meeste gevallen is een registratie voor Nederland (een nationale registratie) voldoende. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor meer landen of zelfs voor de hele wereld een registratie te hebben. De nationale registratie van je merken is qua prijs het laagst. 

Het is belangrijk om te snappen dat een bedrijfsnaam niet hetzelfde is als een merknaam. Dus laat altijd je merken registreren, want ze zijn niet automatisch beschermd. Wil je meer weten over dit onderwerp en andere onderwerpen? Blijf dan zeker onze site lezen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden