Het kan zijn dat er twee partijen zijn die in oppositie zijn. Dat is erg lastig wanneer er bijvoorbeeld sprake is van twee partners met kinderen die willen scheiden. Of wat dacht je van een zakelijk conflict waar niemand zin in heeft maar waar je niet omheen kunt. In dergelijke situaties kan het maar al te vaak voorkomen dat mensen helemaal niet meer naar elkaar luisteren en dat er dus geen constructief gesprek meer mogelijk is. Je ziet dat er een escalatie plaatsvindt van het contact. Gelukkig zijn er professionals die jou kunnen helpen dit te voorkomen. Een mediator kan je zeker helpen. Bij mediator den haag vind je de kennis en kunde om twee opposities weer dichter bij elkaar te krijgen. 

Mediator bij scheiding 

Wanneer twee partijen in scheiding liggen is het erg vervelend, voor de mensen in kwestie maar ook voor de kinderen van deze mensen. Wanneer er sprake is van een huwelijk met kinderen. dan is het nodig dat er een rechter en een advocaat bijkomt om alles juridisch te regelen. Toch wil je vaak niet alles met een advocaat regelen omdat dit vrij prijzig kan zijn en omdat dergelijke gesprekken vaak in een rechtszaal plaatsvinden en daar heb je in termen van privacy misschien geen behoefte aan. Je kunt dan gebruik maken van de diensten van een mediator waarbij de gesprekken wel privé zijn en waarbij het allemaal plaatsvindt in een wat meer ontspannen sfeer in vergelijking met een rechtszaal.

Mediation bij zakelijk conflict 

Wanneer jij een werknemer bent van een bedrijf en je hebt problemen met je werkgever, dan is het helemaal niet fijn om in een situatie te belanden waarbij je eigenlijk niet meer goed gecommuniceerd wordt en waar de conflictsituatie alsmaar oploopt qua spanning. Mediation helpt de stress uit een situatie te halen. Een mediator zoekt altijd naar de mogelijkheden om twee partijen weer constructief te laten communiceren zodat een conflict opgelost kan worden.

De tarieven voor een mediator liggen doorgaans ook veel lager dan de tarieven voor een advocaat, dit kan ook een reden zijn waarom een mediator bijzonder aantrekkelijk is om ingezet te worden tijdens conflictsituaties.