Vergaderruimte Denbosch

Hoe begin je met een eigen webshop?

Geplaatst op

Steeds meer (jonge) en creatieve ondernemers beginnen hun eigen webshop of willen hun eigen webshop beginnen. Vooral in deze pandemie zijn er heel wat nieuwe webshops bijgekomen, dit komt mede doordat de opstartkosten voor een webshop in het begin (nog) relatief laag zijn. Wat er in deze webshops wordt verkocht verschilt heel erg. Sommige webshops verkopen hun eigen gemaakte creaties waarbij andere ondernemers ervoor kiezen producten in te kopen en die te verkopen. Wat voor webshop je ook begint, de volgende stappen zullen erg handig zijn bij het starten van een eigen webshop. 

Wat wil je gaan verkopen? + het bepalen van je doelgroep

De eerste stap is nadenken wat je zou willen verkopen. Als je net begint is het handig om je assortiment nog klein te houden. Zo kun je zien of je product verkoopt en blijf je niet met een mega voorraad zitten als het niet aanslaat bij het publiek. Denk ook na of je de producten zelf maakt of inkoopt en wat de bijkomende kosten zijn. Daarnaast moet je een doelgroep omschrijven waar je je in eerste instantie voornamelijk op richt. Zo kun je de teksten en de stijl van de website bijvoorbeeld ook goed aan aanpassen en spreek je de juiste doelgroep aan. 

Bepaal de prijs

Een goede prijs definiëren kan lastig zijn, je wilt uiteraard winst maken, maar als de prijs voor het product te hoog is koopt men je product wellicht niet. Zorg er in ieder geval voor dat je alle kosten die je maakt bij het produceren van het specifieke product meeneemt en doe daar een klein percentage aan “winst” bovenop. Als je merkt dat het product erg geliefd is kun je de prijs langzaam maar zeker wat verhogen. 

Kies een bedrijfsnaam + inschrijving KVK

Een bedrijfsnaam moet pakkend en makkelijk te spellen zijn. Zo wordt je website uiteindelijk sneller gevonden dan met een ingewikkelde naam. Het is bij het uitzoeken van een naam erg belangrijk dat de naam niet al gebruikt wordt door iemand anders. Zoek op internet of jouw gewenste naam nog vrij is. Heb je een goede naam gevonden en wil je niet dat andere bedrijven er zomaar met jouw naam vandoor gaan? Laat dan je merknaam registreren. Uiteraard moet je bij het beginnen van een eigen bedrijf je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. 

Het (laten) bouwen van een webshop + goede software 

Een webshop is geen webshop zonder website. Je kunt via internet heel veel bedrijven en ZZP’ers vinden die je hierbij kunnen helpen. Het resultaat is dan een prachtige webshop met goede software. Oriënteer eerst bij verschillende bedrijven voordat je met een partij in zee gaat. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden