Vergaderruimte Denbosch

Het verschil tussen merknaamregistratie en een patent?

Geplaatst op

Een merknaam registreren is erg fijn omdat je zo zeker kunt zijn dat wat van jou is, ook van jou blijft. In deze blog nemen we een aantal voordelen van een merknaam registratie met je door. Daarbij willen we ook duidelijk aangeven hoe deze registratie eigenlijk verschilt van een patent. Dit nemen we in deze blog in begrijpelijke taal met je door. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. Veel leesplezier en blijf onze site volgen.  

Merknaam laten registeren: is dat slim? 

Om maar gelijk even met de deur in huis te vallen: het is erg slim om je merknaam te laten registreren. Dit komt omdat wanneer je de merknaam geregistreerd hebt, concurrenten niet ook deze naam kunnen gebruiken. Het is natuurlijk een kostbare aangelegenheid om een merk van concept tot realisering in de markt te zetten. Wanneer iemand anders dit voor veel minder kan realiseren omdat ze parasiteren op jouw goede ideeën, dan zet je natuurlijk jezelf in een achterstandspositie. Door een merknaam laten registreren voorkom je dit allemaal en kun je piraterij aanpakken. Je kunt een merknaam laten registreren voor nationale, maar ook voor internationale bescherming.

Wat is een patent?

Een registratie van een merknaam is wel anders dan een patent aanvragen. Wanneer je een patent aanvraagt, dan geef je eigenlijk aan dat jij een bepaalde uitvinding gedaan hebt en dat dit aan jou toebehoort. Natuurlijk zitten hier wel allerlei regels aan vast, maar in essentie gaat het dan omdat een stukje kennis en techniek dat als eigendom op jouw naam staat. Iemand anders mag dit dus niet zomaar gebruiken, daar moet dan over onderhandeld worden. De overeenkomst tussen de twee registraties is dat iets jouw eigendom wordt. 

Blijf onze site volgen, want we hebben heel veel leuke blogs voor je die je nog kan lezen. Zo ben je altijd op de hoogte! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden