Vergaderruimte Denbosch

Codeersystemen

Geplaatst op

Codeersystemen zijn cruciaal voor het bijhouden van producten tijdens de productie en distributie. Alle producten moeten worden verpakt, dus is het van cruciaal belang om producten correct te markeren en te etiketteren. Op deze manier hebben consumenten en distributeurs de informatie die ze nodig hebben om producten te identificeren en te gebruiken.

 

Het is daarbij ook belangrijk dat het coderen van producten zo efficiënt mogelijk gebeurt. Je wil natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het productieproces zelf. Het is belangrijk om zoveel mogelijk winst binnen te halen. Daarom is het belangrijk om een zo efficiënt mogelijk codeersysteem te kiezen. In dit artikel zal ik ingaan op verschillende codeersystemen.

 

Thermal transfer printer

Een thermal transfer printer werkt met een warmtelint waarmee tekst en afbeelding op het oppervlak van een label of verpakking gedrukt worden. De inkt smelt hierbij op het oppervlak van het etiket. Hierdoor ontstaat een permanente, hoogwaardige afdruk. Dit systeem is ideaal voor het afdrukken van bijvoorbeeld barcodes, productinformatie en serienummers. De printer drukt het lint, met daarop de kleurstof, tegen het printmateriaal aan. Hierbij versmelten de verwarmingselementen in de printkop de kleurstof op het materiaal waar nodig.

 

Etiketteermachine

Een etiketteermachine wordt gebruikt om labels op verpakkingen of producten te plaatsen. De machine wikkelt het label af en plaatst het vervolgens nauwkeurig op de juiste plek. Dit is vooral handig voor producten met een afwijkende vorm of afmeting, bijvoorbeeld flessen of potten. De machine kan specifiek worden ingesteld naar je wensen. Zo kun je instellen dat de machine aan de bovenkant of onderkant een etiket aanbrengt. De machine wordt zo ingesteld dat deze perfect aansluit op het product.

 

Continuous inkjet

Een continuous inkjet printer is een codeersysteem dat gebruikmaakt van kleine druppeltjes inkt, die op hoge snelheid op een oppervlak worden gespoten. De printer produceert tekens door het gebruik van een continue stroom van inkt. Een continuous inkjet printer is ideaal voor het markeren van producten met complexe oppervlakken, zoals flessen en blikjes, omdat het ook kan afdrukken op onregelmatige oppervlakken of oppervlakken met een bepaalde textuur. 

 

Kortom, er zijn veel verschillende codeersystemen waaruit je kan kiezen. Zo kun je gaan voor een thermal transfer printer, welke gebruik maakt van een verwarmd lint om een tekst of afbeelding op het gewenste materiaal af te drukken. Ook kun je kiezen voor de etiketteermachine, waarmee je gemakkelijk labels op verpakkingen kan plaatsen. Ten slotte is de continuous inkjet printer ook een optie. Deze printer produceert een continue stroom van inkt. 

Gerelateerde berichten

Schoonmaker inhuren voor mijn bedrijf?

Als eigenaar van een bedrijf is het belangrijk om te zorgen voor een schone en hygiënische werkomgeving. Maar hoe doe je dat als je geen tijd of...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we graag me je door wat je allemaal kunt doen op zakelijk gebied om er meer uit te halen.

Contactgegevens

Via info @ vergaderruimtedenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden